Mida aastad edasi, seda enam olen ma hakanud toidust lugu pidama. Heast toidust. Avastasin ühel hetkel, et maitsete kokkusobitamine on ju päris põnev ja igasuguste õhtusöögiideede väljamõtlemine samuti. Tolle viimasega tegeleb muidugi põhiliselt Sten, mina olen pigem see, kes helistab poest: "Ou, ma toon veise sisefileed, vaata mingi retsept!" Ja ta vaatab.
Et hilissügis on käes, siis on meil kodus ohtralt hurmaid ja valgehallitusjuustu. Need kaks on taevalik koolus ja kui võimalik, siis ainult neid ma söökski, aga paraku hakkab see rahakotile, nii et tuleb ka prostamaid asju nosida. Lisaks avastasin, et valgehallitusjuustuga sobib kokku üks huvitav tšillimoos, mille ma oma tööjuures ühest ökolaost leidsin. Ega ma muidu eriline tšillisõber olegi, aga kuna moosi sisse oli pandud ka päikesekuivatatud tomateid, siis mu süda sulas - kes suudaks päikesekuivatatud tomatitele vastu panna? Nii valmiski eilseks õhtusöögiks tšillimoosiga kana juustukastmega. Ja magustoiduks hurmaa + valgehallitusjuust + tšillimoos. Praegu mõtlen, et mõne soolasema juustuga oleks see moos isegi parem, sest valgehallitus jäi tsipa nõrgaks. Peab veel proovima ja katsetama.
Seal ökolaos oli veel igasugust põnevat kraami, nii et kui järgmine kord lähen, siis võtan ehk mingeid maitseaineid ka. Lisaks oli seal ingverit igasugusel erineval kujul, nii et kui keegi siinviibijatest oskab soovitada häid ingveritoite, siis ma olen üks suur kõrv. Müüja soovitas kristallingverit piparkoogitaina sisse panna, pidavat jube hää olema, aga ma olen veidi kahtlev - ei suuda lihtsalt ette kujutada.
Seal ökolaos oli veel igasugust põnevat kraami, nii et kui järgmine kord lähen, siis võtan ehk mingeid maitseaineid ka. Lisaks oli seal ingverit igasugusel erineval kujul, nii et kui keegi siinviibijatest oskab soovitada häid ingveritoite, siis ma olen üks suur kõrv. Müüja soovitas kristallingverit piparkoogitaina sisse panna, pidavat jube hää olema, aga ma olen veidi kahtlev - ei suuda lihtsalt ette kujutada.
4 kommentaari:
Kui ise piparkoogi taigna kokku segad, siis jahvatatud ingver on igati omal kohal :D Kristallingver ehk siis ka? :D (kuid nelki ja kardemoni jahvatatud kujul Maximast näiteks ei leia :D )
Jah, müüja pidaski silmas seda, et ikka ise teed taina ja puistad sinna ingverit sisse. Mulle tundus see lihtsalt veidi kummaline, sest kristallingveri tükid olid ikka päris suured ja silma järgi ma ütleks, et jäävad segama, AGA kui pole proovinud, ei tea :) Samas ei ole ma ka kindel, et ise tainast tegema hakkan, sest ma ei söö piparkooke ...
Ahaa, oled samuti hurmaa+valgehallitusjuustu avastanud.
Mul on üks hea kogemus tšillimoosi ja kitsejuustuga (mitte valgehallitusega ega pehme toorjuustu, vaid sellise poolkõva laabijuustuga, millest saab tükke lõigata), aga tolles moosis ei olnud päikesekuivatet tomateid, nii et ei oska öelda, kuidas see asja mõjutab. Kas need tomatid on ka soolased, st ka see moos on natuke soolane? sel juhul sobib ta äkki üldse paremini hoopis lihaga (sest juustud on sageli juba ise üsna soolased); sellise lihaga, mis ise ei ole väga soolane ega üldse tugevasti maitsestatud, prae seesmised tükid nt.
Suhkrustatud ingver võiks väga hästi sobida sellise keeksi sisse, kuhu käib üldse igasuguseid kuivatatud puuvilju. Või sama täidisega kringli. Aga ma olen näinud ka üht sellise ingveriga šokolaadikoogi retsepti.
See on pigem magus ikka, st alguses magus, siis tsipa soolane ning järelmaitse on tšilline. Jube hea igatahes. Ma hõõrusin sellega kana ka, tuli päris mõnus. Järgmine plaan on seda vokkida erinevate köögiviljadega.
Kristallingveriga keeks kõlab hästi! Kui seal laos uuesti müügipäev on, siis ilmselt ostan tolle ingveripaki ära, jube odav oli, umbes paar eurot.
Postita kommentaar